Mikä on valokuitu? - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on ohut, lasista tai muovista valmistettu johdin, jonka kautta dataa siirretään LED- tai laservalon avulla erittäin nopeasti. Valokuitu onkin nopein mahdollinen verkkoyhteys, sillä sen signaali on lähes viiveetön. Lisäksi valokuidun kapasiteetti on käytännössä rajaton, mikä vuoksi valokuidun tiedonkäsittelykyky on ylivoimainen muihin tiedonsiirron tekniikoihin verrattuna. Valokuitukaapelit kulkevat muovisissa suojaputkissa maan alla suojassa sääolosuhteilta. Tämä takaa, että valokuituyhteyden nopeus ja vakaus säilyvät olosuhteista riippumatta.

Alueen kotitalouksien liittäminen valokuituverkkoon vaatii, että alueelle rakennetaan valokuidun runkoverkko. Valokuituyhteydestä kiinnostuneen kannattaa ensimmäiseksi tarkistaa alueen saatavuus ja jättää tieto kiinnostuksestaan.


Miksi valita valokuitu?

Merkittävä osa arjestamme hoituu nykyään digitaalisesti laajakaistan avulla: Kotitalouksissa käytetään sosiaalista mediaa ja suoratoistopalveluita, hoidetaan pankki- ja työ asioita ja opiskellaan verkossa. Myös yhä useammat kodin laitteet yhdistetään internetiin. Vakaa verkkoyhteys kodeissa on siis yhä tärkeämpi.

Valokuitu on ylivoimaisesti nopein ja turvallisin laajakaistateknologia sekä tämän päivän vaatimuksia että tulevaisuuden yhteiskunnan tarpeita ajatellen. Toisin kuin mobiiliyhteyttä, valokuitua ei jaeta muiden käyttäjien kanssa, vaan jokaisella käyttäjällä on oma yhteys. Valokuituun ei vaikuta oman perheen tai naapuruston netin käyttö. Kaiken lisäksi yhteys on yhtä hyvä kodin jokaisessa tilassa, joten reitittimiä tai muita erityisratkaisuja ei tarvita. Valokuitu mahdollistaa vakaan, luotettavan ja nopean verkkoyhteyden kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä.

GlobalConnectin valokuituyhteys on jopa 1000/1000 Mbit/s eli sen lataus- ja lähetysnopeus ovat palveluntarjoajien parhaimmistoa.

Kannattaako valokuituun sijoittaminen?

5G-yhteys kotiin on aiemmin saattanut olla kertainvestointina valokuitua edullisempi sijoitus. Nykyään asia on toisin. Sen lisäksi, että GlobalConnectin valokuitu on jo aloituskustannuksiltaan edullisempi kuin 5G-kotinetit, hintatietoinen kuluttaja huomioi myös pitkän ajan kustannukset. Tulevaisuus näyttää sekä sen, kuinka paljon verkon käyttö tulee kasvamaan että sen, milloin kodin mobiiliverkon vastaanottimiin täytyy seuraavan kerran investoida. Valokuituyhteyttä ei tarvitse päivittää.


Valokuidun hyödyt

Kun olet tilannut valokuidun ja asennus on suoritettu, sinun ei tarvitse miettiä asiaa enempää. Voit vain nauttia uuden yhteytesi nopeudesta ilman pätkintää, päivityksiä tai muutakaan päänvaivaa. Valokuitu on pitkäikäinen sijoitus, joka lisää kiinteistön arvoa ja takaa toimivat yhteydet vuosikymmeniksi eteenpäin.

  • Valokuidun saaminen kotiin on helppoa.
  • Valokuituverkko rakennetaan avoimeksi. Valitse tarpeisiisi sopivat internet- ja TV-palvelut verkossa toimivalta operaattorilta.
  • Valokuitu on nopein mahdollinen verkkoyhteys. Sen signaali on lähes viiveetön.
  • Valokuituyhteys ei pätki. Joka kodin joka kolkassa on kaistaa kaikille käyttäjille aamusta iltaan.
  • Kun valokuitukaapelit on kerran kaivettu maahan, sitä ei tarvitse tehdä uudelleen, eikä valokuituyhteyttäkään tarvitse päivittää edes joka kymmenes vuosi.
  • Nopea ja vakaa valokuituyhteys on valttia, kun myyt tai vuokraat kiinteistösi.

Vertaile GlobalConnect-valokuitua ja 5G-yhteyttä

OminaisuusGlobalConnect-valokuitu5G-yhteys
NopeusAina sama nopeusNopeus vaihtelee
Yhteyden vakausVakaa, katkeamaton nettiyhteys;
ei katkoja tai hidastumisia
Voi pätkiä ja hidastella
Suorituskyky ja käyttäjätKaistaa riittää kaikilleMitä enemmän käyttäjiä, sitä hitaampi yhteys
KäyttökohdeKiinteä netti kotikäyttöönKotiin ja liikkuvaan käyttöön
KäyttöikäKestävä ja luotettava jopa kymmeniä vuosia; kuituvekron elinkaari vähintään 50 vuottaTeknologia kehittyy ja fyysisiä laitteita on uusittava säännöllisesti
ArvonnousuNostaa kiinteistön arvoaEi vaikuta kiinteistön arvoon
HintaAsennuksen edullinen kertainvestointiAvausmaksu + liittymämaksu/kk + asennus- ja laitekustannukset palveluntarjoajasta riippuen
Olosuhteiden vaikutusEi vaikutusta; kun asennettu, toimii säällä kuin säälläAltis olosuhteiden vaikutuksille; esimerkiksi sää, etäisyys tukiasemasta sekä kiinteistön rakenteet voivat heikentää signaalia

Lue lisää:

Tunnetko GlobalConnectin ja sen tarjonnan?
https://globalconnect.fi/ajankohtaista/keita-me-olemme/

Valokuidun saaminen kotiin on helppoa
https://globalconnect.fi/ajankohtaista/valokuituprosessi/

Mietitkö, miksi valita valokuitu?
https://globalconnect.fi/ajankohtaista/valokuidun-hyodyt/

Mistä maksat, kun maksat valokuidusta?
https://globalconnect.fi/ajankohtaista/hinta/

Haluatko tietää, miten valokuituverkon rakentaminen tapahtuu?
https://globalconnect.fi/paivita-nettiyhteytesi-vastaamaan-tulevaisuuden-tarpeita/

Katso valokuidun hinta osoitteessasi.

Tilaa heti tai jätä yhteystietosi lisätietoja varten.

fi