Valokuidun hyödyt - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

Mietitkö, miksi valita valokuitu?

GlobalConnect-valokuitu on kannattava investointi

Valokuituverkolla on monia etuja mobiiliyhteyteen verrattuna. Sen nopeus, vakaus ja laatu ovat omaa luokkaansa.

Valokuituverkolla on monia etuja mobiiliyhteyteen verrattuna. Sen nopeus, vakaus ja laatu ovat omaa luokkaansa. Valokuitua puoltavat myös ympäristösyyt ja kiinteistön arvoa nostava vaikutus.

Kuluttajien nettiliikenteen ja datan käyttö on kasvanut kiihtyvällä tahdilla 2020-luvulle tultaessa – ja kasvaa edelleen käytettävän datan määrän lisääntyessä koko ajan. Osasyynä tähän on etätöiden lisääntyminen, mutta myös se, että palveluntarjoajat parantavat liikkuvan kuvan laatua. Koska internetin palveluja käytetään useisiin erilaisiin tarpeisiin, taloudessa voi olla yhtä aikaa monta internet-yhteyden käyttäjää. Kuluttajista moni kokeekin, että mobiiliverkkoyhteys ei enää riitä talouden työ- ja vapaa-ajan tarpeisiin. Netti hidastelee ja pätkii, varsinkin silloin, kun kaikki perheenjäsenet ovat yhtä aikaa verkossa.

GlobalConnectin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle suomalaiselle luotettava ja nopea verkkoyhteys valokuidun avulla. Kuluttajat saattavat kuitenkin yhä pohtia, miksi valita valokuitu, jos kiinteistössä on käytettävissä mobiiliyhteys. 5G-yhteyteen verrattuna GlobalConnect-valokuituyhteyden etuja ovat nopeus, vakaus, korkea suorituskyky, toimintavarmuus olosuhteista riippumatta ja pitkä käyttöikä, minkä ansiosta edullinen kertainvestointi maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Kiinteä valokuituyhteys myös nostaa kiinteistön arvoa.

Kuluttaja saa valokuidun kotiinsa helposti. Kun tilaus on tehty, GlobalConnect hoitaa loput aina asennuksesta käyttöönottoon.

Nopea ja luotettava yhteys

Valokuitu on yksinkertaisesti nopein mahdollinen verkkoyhteys. Sen signaali on lähes viiveetön. Valokuituun ei vaikuta oman perheen tai naapuruston netin käyttö, vaan yhteys on vakaa kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä. GlobalConnectin valokuituyhteys on jopa 1000/1000 Mbit/s eli lataus- ja lähetysnopeus ovat palveluntarjoajien parhaimmistoa.

Valokuitu on kannattava investointi

Valokuitu on pitkäikäinen sijoitus, joka takaa hyvät ja toimivat yhteydet vuosikymmeniksi eteenpäin. Valokuitua itsessään ei tarvitse uusia. Kun kaapelit on kerran kaivettu maahan, kaivuutöitä ei tarvitse tehdä uudestaan. Valokuitu on kestävä ja luotettava kymmeniä vuosia; kuituverkon elinkaari on vähintään 80 vuotta. 

Valokuitu nostaa kiinteistön arvoa, ja kiinteistöä myytäessä se on ehdoton myyntivaltti. Myös vuokralaiset osaavat arvostaa vakaata verkkoyhteyttä. 

Kuluttajia kiinnostaa myös  mahdollisuus kilpailuttaa nettiliittymän palveluntarjoaja. GlobalConnectin tavoitteena onkin, että sen valokuituverkko on avoin vuonna 2024, jolloin asiakas saisi valita vapaasti nettiliittymänsä GlobalConnectin verkossa toimivien operaattoreiden joukosta.

Valokuitu, energiaystävällinen vaihtoehto

Valokuidun hiilidioksidipäästöt ovat niin pienet, että sitä voi pitää kotien ylivoimaisesti ympäristöystävällisimpänä tiedonsiirtotapana. Keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä valokuituverkon hiilidioksidipäästöt ovat vain puoli promillea. Mobiiliverkkoon verrattuna valokuitu on myös energiaystävällinen vaihtoehto; mobiiliverkko vie sähköä yli kaksi kertaa enemmän.

Ota yhteyttä!

Runkoverkon rakentaminen alueelle on iso projekti. Loppukäyttäjälle valokuituyhteyteen liittyminen on kuitenkin tehty helpoksi. Tilauksen jälkeen vastuu siirtyy toimittajalle, joka hoitaa koko prosessin alusta loppuun. 

Asiakaspalvelu auttaa kuluttajaa sekä tilauksen tekemisessä että muissa kysymyksissä. Valokuituverkon saatavuus omalla asuinalueella ja ajankohtaiset hinnat on tarkistettavissa yrityksen verkkopalvelusta. Mikäli valokuituverkkoa ei vielä omalla postinumeroalueella ole, asiaa voi lähteä edistämään jättämällä verkkopalvelun kautta GlobalConnectille ilmoituksen kiinnostuksesta. 

GlobalConnect, asiakaspalvelu:
Puh. 09 42 41 4200
Sähköposti: support@globalconnect.fi

Saatavuus ja ajankohtaiset hinnat:
globalconnect.fi

Lue lisää, miksi valita valokuitu:

https://koti.globalconnect.fi/miksi-valita-valokuitu/


Tiedote valokuituverkon hiilijalanjälkeä koskevasta selvityksestä:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/69970117/selvitys-valokuituverkon-hiilijalanjalki-on-pieni-suomalaiset-eivat-tunne-netinkayton-ymparistovaikutuksia?publisherId=69819597

Katso valokuidun hinta osoitteessasi.

Tilaa heti tai jätä yhteystietosi lisätietoja varten.

fi