Valokuituprosessi - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

Valokuidun saaminen kotiin on helppoa

GlobalConnect kantaa vastuun projektista

Runkoverkon rakentaminen alueelle on iso projekti. Loppukäyttäjälle valokuituyhteyteen liittyminen on kuitenkin tehty helpoksi.

Valokuidusta puhuttaessa tarkoitetaan teknistä ratkaisua, jolla nettiyhteys tuodaan loppuasiakkaalle maahan kaivettavien valokuitukaapeleiden kautta. Valokuituyhteyden avulla kiinteistöön saadaan nopea ja luotettava verkkoyhteys kaikille talouden älylaitteille. Kuidun kapasiteetti on muihin tiedonsiirron tekniikoihin verrattuna ylivoimainen, käytännössä rajaton. GlobalConnectin, Pohjois-Euroopan johtava teknologian ja tietoliikenteen tarjoajan, valokuituliittymän lataus- ja lähetysnopeus ovat palveluntarjoajien parhaimmistoa. 

Loppukäyttäjän näkökulmasta valokuidun saaminen on helppoa. Tilauksen jälkeen projekti siirtyy toimittajan – tässä tapauksessa GlobalConnectin – vastuulle. Ensimmäiseksi valokuituasentaja tutustuu kiinteistöön ja suunnittelee asennuksen. Kun alueelle on saatu sekä tarpeeksi tilauksia että kunnan rakennuspäätös, alueella voidaan aloittaa runkoverkon kaivuutyöt.  Toimitusaika vaihtelee projektista ja tilauksen ajankohdasta riippuen; verkon laajentaminen alueelle vie tavallisesti puolesta vuodesta vuoteen. 

Runkoverkon rakentaminen alkaa kaivuutöistä

Runkoverkko rakennetaan alueen yleisten teiden varsille. Kaivuutöiden alkaessa GlobalConnect on jo hoitanut lupa-asiat ja valinnut urakoitsijan. Runkoverkko koostuu sekä jakokaapeista että maahan kaivettavista, muovisista kaapeleista. Kun muovikaapelit on asennettu maahan, varsinainen valokuitukaapeli puhalletaan jakokaappien kautta muoviputkiston sisään. Valokuitujohtimet kulkevat näiden kaapeleiden sisällä säältä suojassa, ja yhteys pysyy vakaana olosuhteista riippumatta. 

Kun valokuituverkko on saatu alueelle, valokuitu päästään asentamaan kiinteistöihin. Ensimmäiseksi kuitukaapeli pitää saada tontin rajalta maahan kaivettuna taloon. Kyse ei ole mistään massiivisista kaivuutöistä, sillä valokuitukaapelia suojaavaa putki on paksuudeltaan vain seitsemän millimetriä (7 mm).

Ennen projektin aloittamista GlobalConnectin urakoitsija käy loppukäyttäjän kanssa läpi, minne kuitukaapeli tontilla kaivetaan, mistä kohdasta se tuodaan sisään taloon ja minne kuituvastaanotin sijoitetaan. Tässä yhteydessä kartoitetaan myös, missä tontille aiemmin upotetut johdot ja putket kulkevat, ja onko pihaa tarkoitus kaivaa laajemmin tulevaisuudessa. 

Pihalta taloon

Kun alueelle on rakennettu runkoverkko ja kuitukaapeli kaivettu kiinteistön tontille, talon ulko- ja sisäpuolelle asennetaan vastaanottoyksiköt. Ne sijoitetaan saman seinän vastakkaisille puolille. Sähköpistorasian lähelle sijoitettava sisäyksikkö toimii varsinaisena kuituvastaanottimena, johon myös kiinteistön mahdollinen sisäverkko liitetään. Ulkoyksikön tarkoitus on suojata sisään tulevia kaapeleita ja mahdollistaa muutokset talon ulkopuolelta. 

Sisä- ja ulkoyksikkö ovat kooltaan pienehköjä, eivätkä vaikuta ratkaisevasti huoneen tai talon ulkonäköön. Metallisen ulkoyksikön omistaja voi halutessaan maalata.

Kun kaikki tekniset ratkaisut ovat valmiina, palvelut aktivoidaan niin, että asiakas voi ottaa ne heti käyttöön. Tämän jälkeen taloudessa päästään nauttimaan jopa 1000/1000 Mbit/s-nettiyhteyden tehokkuudesta ja nopeudesta. Valokuituyhteys takaa pätkimättömän, tasalaatuisen ja nopean verkkoyhteyden kaikille kodin älylaitteille. 

Valokuituverkkoon liittyminen on kiinteistönomistajalle kannattava sijoitus. Sen lisäksi, että valokuitu on jo aloituskustannuksiltaan edullisempi kuin 5G-kotinetit, valokuituyhteys nostaa kiinteistön arvoa ja kestää kauaksi tulevaisuuteen.

Sisä- ja ulkoyksikön mitat

Sisäyksikkö: 210 mm x 140 mm x 40 mm (L x K x S)

Ulkoyksikkö: 275 mm x 116 mm x 48 mm (L x K x S)

Ota yhteyttä!

GlobalConnect, asiakaspalvelu:
Puh. 09 42 41 4200
Sähköposti: support@globalconnect.fi

Saatavuus ja ajankohtaiset hinnat:
globalconnect.fi

Lue lisää, miten päivität nettiyhteytesi tulevaisuuden tarpeisiin:

https://globalconnect.fi/paivita-nettiyhteytesi-vastaamaan-tulevaisuuden-tarpeita/

Katso valokuidun hinta osoitteessasi.

Tilaa heti tai jätä yhteystietosi lisätietoja varten.