Hinta - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

Mistä maksat, kun maksat valokuidusta?

GlobalConnect tarjoaa kuidun lisäksi asiantuntemusta

Valokuitu ei ole vain investointi nykyhetkeen, vaan myös tulevaisuuteen.

Kuluttajia kiinnostaa, mistä valokuidun hinta koostuu. Olennainen kysymys on myös, mitä hyötyjä valokuituun investoimalla saa.

Valokuitu ei ole vain investointi nykyhetkeen, vaan myös tulevaisuuteen. Kotitalouksissa käytettävän datan määrä kasvaa koko ajan. Nopea ja luotettava valokuituyhteys takaa sujuvan etätyöskentelyn ja verkko-opiskelun, mutta myös viihdepalvelujen hyödyntämisen. Lisäksi kodin älylaitteet vaativat nopeaa ja vakaata verkkoyhteyttä toimiakseen luotettavasti. Älylaitteilla tarkoitetaan kodin laitteita – lämmitystä, valaistusta ja muuta elektroniikkaa – joita hallinnoidaan etänä tietokoneella tai mobiililaitteella. Älykodit tulevat lisääntymään ja yleistymään tulevaisuudessa. 

Valokuidun edut tunnistetaan, mutta investoimisen kannattavuus mietityttää silti tilauspäätöstä tekeviä kuluttajia. Yleinen kysymys on, mistä tilaaja maksaa. Pohjois-Euroopan johtava teknologian ja tietoliikenteen tarjoaja, GlobalConnect, kiteyttää hintapolitiikkansa näin: valokuidussa maksaa asennus ja nettiliittymä, muita kuluja ei ole. Olennainen kysymys hinnan lisäksi on, mitä hyötyä investointi tuo mukanaan.

Mitä kaikkea asennuskulut kattavat?

Runkoverkko rakennetaan asuinalueen yleisten teiden varsille; ensimmäiseksi maahan kaivetaan kaapelit, joiden sisällä valokuitujohtimet kulkevat. Valokuidun suurimmat kustannukset tulevatkin juuri maakaivuutöistä. Tästä syystä liittyminen valokuituverkkoon on edullisempaa silloin, kun tienvierus on auki, ja naapurusto ottaa valokuidun käyttöön samalla kertaa. 

Kun alueelle on rakennettu runkoverkko ja kuitukaapeli kaivettu kiinteistön tontille, talon ulko- ja sisäpuolelle asennetaan vastaanottoyksiköt. Nämä kaikki sisältyvät asennuskuluihin.

Nettiliittymän kulut, tavoitteena avoin verkko

Valokuidun asennuksen lisäksi asiakas maksaa nettiliittymästä. Tämänhetkiset hinnat löytyvät GlobalConnectin verkkosivuilta. 

GlobalConnectin tavoitteena on, että sen valokuituverkko Suomessa on avoin vuonna 2024. Avoin verkko tarkoittaa, että määräaikaisen sopimuskauden jälkeen internetyhteyden (tai muita palveluita) voisi kilpailuttaa minkä tahansa GlobalConnectin verkosta löytyvän operaattorin joukosta. Asiakkaan niin halutessa valokuituyhteys voisi jäädä kokonaan tyhjäksi, mikäli sopivaa internetliittymätarjousta ei löytyisi. Valokuituyhteyden asentamisen jälkeen asiakas maksaisi vain mahdollisesta itse tilaamastaan nettiliittymästä, ei muusta. 

GlobalConnect neuvottelee parhaillaan useiden eri palveluntarjoajien kanssa liittymisestä valokuituverkkoonsa. Esimerkiksi Ruotsissa GlobalConnectin verkossa on lähes 600 000 taloutta, jotka voivat kilpailuttaa palveluitaan yli 40 eri palveluntarjoajan joukosta. GlobalConnect hallinnoikin Ruotsin suurinta avointa kuituverkkoa.

Investoinnin hyödyt

Valokuituun investointi tarjoaa monia etuja, jotka ylittävät huomattavasti alkuperäiset kustannukset. Ensisijaisesti valokuitu tarjoaa äärimmäisen nopeita yhteyksiä ja horjumatonta luotettavuutta, mikä takaa toimivan verkkokokemuksen ja mahdollistaa sujuvaa suoratoistoa, pelaamista, tehokasta etätyötä ja keskeytymätöntä viestintää.

Valokuitu lisää kiinteistön haluttavuutta tuleville ostajille tai vuokraajille. Maailmassa, jossa digitaaliset yhteydet ovat tärkeitä, valokuitu kotona tai yrityksessä on merkittävä myyntivaltti.

Myös pitkän aikavälin kustannustehokkuus on painava syy valita valokuitu. Ajan myötä kuituverkot vaativat vain vähän huoltoa, ja muihin teknologioihin verrattuna niiden toimintavarmuus on omaa luokkaansa. 

Ympäristöhuolien aikakaudella valokuitu tarjoaa myös ympäristöhyötyjä. Kuituoptiset verkot ovat erittäin energiatehokkaita ja edistävät vihreämpää ja kestävämpää tulevaisuutta. 

Lisäarvoa kokemuksesta ja asiantuntemuksesta

“Meillä on kokemusta digitalisoiduista, pohjoismaisista yhteiskunnista yli kahden vuosikymmenen ajalta”, kuvaa Head of Sales Baran Molla GlobalConnectin erikoisosaamista. Yritys on keskittynyt yksinomaan kuituteknologiaan 1990-luvulta lähtien.  “Olemme asentaneet valokuidun 800 000 talouteen, ja puolet kaikesta Pohjoismaihin tulevasta ja sieltä lähtevästä tiedosta kulkee verkkomme kautta.”

Pohjoismaisena toimijana GlobalConnect tarjoaa asiakkaille selkeitä etuja, kuten pohjoismaisen asiantuntemuksen hyödyntämisen koko alueen eduksi ja vahvan kuiturunkoverkon kaikissa Pohjoismaissa. Tämä varmistaa tasaisen ja laadukkaan yhteyden koko alueelle. Lisäksi GlobalConnect tuntee pohjoismaiset säädökset ja ymmärtää markkinoiden tarpeet. 

GlobalConnectin toimisto Suomessa sijaitsee Vantaalla. Yritys työllistää maassa jo nelisenkymmentä henkilöä erilaisissa asiakaspalvelu- ja asiantuntijatehtävissä.  Lisäksi yrityksen palveluksessa on kymmeniä myynnin ammattilaisia.Tavoitteena on erottua vastuullisella myynnillä ja hyvällä asiakaspalvelulla.

Ota yhteyttä!

GlobalConnect, asiakaspalvelu:
Puh. 09 42 41 4200
Sähköposti: support@globalconnect.fi

Katso saatavuus ja ajankohtaiset hinnat:

globalconnect.fi

Parhaimman hinnan saa liittymällä heti mukaan. Valokuidun hinta nousee alueilla rakentamisen edetessä. 

Tutustu laajakaistapalveluihin:

https://globalconnect.fi/laajakaista/

Katso valokuidun hinta osoitteessasi.

Tilaa heti tai jätä yhteystietosi lisätietoja varten.

fi