Suomalaisen internet-kulttuurin klassikot - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

Suomalaisen internet-kulttuurin klassikot

Mikä on Internet-kulttuurin klassikko? Nykypäivän globaalissa, digitalisoituneessa yhteiskunnassa esiintyy kulttuurista ilmaisua, joka ei nauti ansaitsemaansa kunnioitusta; kulttuuria, jota kulutamme ja jaamme päivittäin ilman suurempaa ylistystä. Asiaan pitää saada muutos, sillä meidän mielestämme internet-kulttuurin tulee saada yhtä paljon arvostusta kuin mikä tahansa muu taiteenlaji.

GlobalConnect yhdessä tube-pioneerin Roni Bäckin (@ronibackyt) kanssa järjesti suomalaisille äänestyksen Suomen rakastetuimmasta viraalivideosta helmikuussa 2024. Nyt voittajat ovat selvillä ja kolmen voittajavideon kuvauspaikoille GlobalConnect pystyttää muistomerkit ikuistaen viraalikulttuurin klassikot.

Tässä on kolme voittajaa, joille pystytämme muistomerkit

Ui juma

Pyöräreissu päättyy kylmään lampeen ja voimasanoiltakaan ei säästytä.

Kahen kilon siika

Kahen kilon siika – YouTube-sensaatio, jossa videota kuvannut Tuoppi innostuu vilpittömästi koukkuun tarttuneesta valtavasta eväkkäästä.

Puuhöylä

Puuhöylä-sanonta on peräisin television Voittopotti-tietokilpailusta ja siitä on tullut internetissä leviävä meemi. Tony Hällfors saa kovasanaista palautetta kisan osallistujalta.

Mitä?

Muistomerkki sijoitetaan paikkaan, joissa on syntynyt ikimuistoinen suomalainen viraaliklassikko.

Miten?

Yleisö äänestää Suomen ikimuistoisinta viraalivideota viimeisen 30 vuoden ajalta.

Miksi?

Haluamme juhlistaa kulttuuria niin kuin kulttuuria tulee juhlistaa; muistomerkeillä paikoissa, joissa kulttuuriklassikko luotiin.