GlobalConnectin valokuituverkko laajenee Siilinjärvelle - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

GlobalConnectin valokuituverkko laajenee Siilinjärvelle

Pohjoismainen digitaalisen infrastruktuurin tarjoaja GlobalConnect investoi 500 miljoonaa euroa Suomeen. Siilinjärvelle on nyt tehty ensimmäiset valokuidun rakentamispäätökset. Uusien päätöksien myötä alueella saadaan lisää kotitalouksia kuituverkon piiriin.

Siilinjärven taloyhtiömyynnistä vastaava Miro Lipsanen (kuvassa) vastaa mielellään taloyhtiöiden valokuitua koskeviin kysymyksiin.

GlobalConnect tekee Suomen valokuituverkkoon isoja investointeja. Yritys käyttää maan digitaalisten yhteyksien parantamiseen yhteensä puoli miljardia euroa. Siilinjärven laajakaistainfrastruktuurin kehittämiseen on jo investoitu miljoona euroa, kun Joentauksen asuinalueelle tehtiin myönteinen rakentamispäätös. Päätös tarkoittaa, että GlobalConnect sitoutuu rakentamaan alueelle valokuituverkon. GlobalConnect on suunnitellut investoivansa Siilinjärvelle vielä 4,5 miljoonaa euroa. Näiden investointien ansiosta jopa 6 000 siilinjärveläistä kotitaloutta pääsisi nopeamman ja luotettavamman verkkoyhteyden piiriin.

– Siilinjärven alue on meille tärkeä, ja tulemme laajentamaan valokuituverkkoamme laajasti. Tahdomme varmistaa monille siilinjärveläisille kotitalouksille vakaat nettiyhteydet vuosikymmeniksi eteenpäin, kertoo GlobalConnectin viestintäpäällikkö Crista Känsälä. Siilinjärveen panostaminen on GlobalConnectille luonnollinen laajennus naapurikaupunki Kuopion lisäksi.

Lue lisää valokuidun asennuksesta taloyhtiöön

Valokuidusta hyötyvät omakotitalot ja taloyhtiöt

GlobalConnectin investoinneista hyötyvät valokuituverkkoon liittyvien omakotitalojen lisäksi taloyhtiöt. GlobalConnect tuo aidon valokuituyhteyden jokaiseen asuntoon asti. Vanhempien taloyhtiöiden kupariset sisäverkot vaihdetaan valokuituverkkoon liittymisen yhteydessä uuteen valokuituun, mikä takaa aidon valokuituyhteyden koko taloyhtiöön.

– Valokuituun perustuva verkkoratkaisu on kapasiteetiltaan ylivoimainen ja palvelee taloyhtiötä pitkälle tulevaisuuteen, sanoo alueen GlobalConnectin taloyhtiömyynnistä vastaava Miro Lipsanen.

Valokuidun keskeisiä etuja taloyhtiöille ovat asuntojen myyntiajan lyhentyminen ja kiinteistön arvonnousu. Asunnon ostajia kiinnostaa valokuitu, joka takaa luotettavan ja nopean yhteyden muun muassa etätyöskentelyyn.

Pohjoismaista osaamista tietoliikenteen turvaamiseksi

Suomessa kotitaloudet käyttävät edelleen paljon mobiiliverkkoa, ja vain noin puolet kansalaisista on kuituverkon piirissä. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Ruotsissa vastaava luku on yli 90 %.

– Valokuidun etuna on se, että kyseessä on täysin oma liittymä. Tällöin vaikkapa naapurin verkkokäyttäytyminen ei vaikuta omiin tietoliikenneyhteyksiin, Crista Känsälä kertoo.

Kuituverkko täydentää suomalaista mobiiliverkkoa ja lisää yhteyksien toimintavarmuutta. Känsälä huomauttaa, että on hyvä, että Suomessa ei olla jatkossa enää vain yhden yhteystavan varassa.

GlobalConnect on toiminut alalla yli 25 vuotta ja ottanut käyttöön jo 200 000 kilometriä kuituverkkoa Pohjois-Euroopassa. Se hallinnoi Pohjois-Euroopan suurinta kuituverkkoa, jossa kulkee yli 50 % Pohjoismaihin tulevasta ja sieltä lähtevästä datasta.

Tutustu, miten valokuituyhteys asennetaan taloyhtiöön: https://globalconnect.fi/taloyhtiot/

Ota yhteyttä!

Miro Lipsanen, taloyhtiövastaava

Puhelin: 0400 435 556

Sähköposti: miro.lipsanen@globalconnect.fi