GlobalConnectilta yli 30 miljoonan euron investoinnit Satakuntaan - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

GlobalConnectilta yli 30 miljoonan euron investoinnit Satakuntaan

Pohjoismainen digitaalisen infratruktuurin tarjoaja GlobalConnect investoi 500 miljoonaa euroa Suomeen. Porin ja Ulvilan laajakaistainfrastruktuuriin on jo tehty merkittäviä investointeja, ja uusien investointien myötä tavoitetaan lisää kotitalouksia.

Alueen taloyhtiövastaava Tero Salmi (kuvassa) kannustaa taloyhtiöpäättäjiä kysymään GlobalConnectilta taloyhtiöille tarjottavia maksuttomia sisäverkon kartoituksia.

GlobalConnect tekee Suomen valokuituverkkoon isoja investointeja. Yritys käyttää maan digitaalisten yhteyksien parantamiseen yhteensä puoli miljardia euroa.

Porin ja Ulvilan laajakaistainfrastruktuurin kehittämiseen GlobalConnect on investoinut jo lähes 26 miljoonaa euroa. Näiden investointien ansiosta miltei 20 000 kotitaloutta on nopeamman ja luotettavamman verkkoyhteyden piirissä. GlobalConnect tulee käyttämään alueelle lähes 8 miljoonaa euroa, millä tavoitetaan 5 500 taloutta lisää.

Lue lisää valokuidun asennuksesta taloyhtiöön

Valokuidusta hyötyvät omakotitalot ja taloyhtiöt

Valokuidun rakentaminen on käynnissä useilla alueilla Porissa ja Ulvilassa, ja laajentaminen jatkuu.

“Pori on meille tärkeä alue, ja merkittävä osa kokonaisinvestoinneistamme kohdistuukin juuri Poriin ja lähialueille”, kertoo GlobalConnectin viestintäpäällikkö Crista Känsälä.

GlobalConnectin investoinneista hyötyvät valokuituverkkoon liittyvien omakotitalojen lisäksi taloyhtiöt. GlobalConnect tarjoaa valokuituyhteyden taloyhtiön jokaiselle asunnolle. Vanhempien taloyhtiöiden kupariset sisäverkot vaihdetaan valokuituverkkoon liittymisen yhteydessä uuteen valokuituun, mikä takaa aidon valokuituyhteyden koko taloyhtiöön.

”Sisäverkon päivitys on mahdollista toteuttaa, vaikka sisäverkon peruskorjaukset olisivat vasta tulossa”, sanoo alueen taloyhtiömyynnistä vastaava Tero Salmi.

”Kuparinen sisäverkko on useimmissa taloyhtiöissä jo elinkaarensa päässä, joten päivitys on joka tapauksessa edessä, sillä Traficom suosittelee sisäverkon päivittämisestä peruskorjauksen yhteydessä.”

Hän muistuttaa, että GlobalConnect tarjoaa taloyhtiöille maksuttomia sisäverkon kartoituksia.

Valokuidun keskeisistä etuja taloyhtiöille ovat asuntojen myyntiajan lyhentyminen ja kiinteistön arvonnousu. Asunnon ostajia kiinnostaa valokuitu, joka takaa luotettavan ja nopean yhteyden muun muassa etätyöskentelyyn.

Valokuitu yhdistetään pieneen, huomaamattomaan kuituvastaanottimeen asunnon sisällä.

Pohjoismaista osaamista tietoliikenteen turvaamiseksi

Suomessa kotitaloudet käyttävät edelleen paljon mobiiliverkkoa, ja vain noin puolet kansalaisista on kuituverkon piirissä. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Ruotsissa vastaava luku on 90 prosenttia.

“Valokuidun etuna on se, että kyseessä on täysin oma liittymä. Tällöin vaikkapa naapurin verkkokäyttäytyminen ei vaikuta omiin tietoliikenneyhteyksiin”, Crista Känsälä kertoo.

Kuituverkko täydentää suomalaista mobiiliverkkoa ja lisää yhteyksien toimintavarmuutta. Känsälä huomauttaa, että on hyvä, että Suomessa ei olla jatkossa enää vain yhden yhteystavan varassa.

GlobalConnect on toiminut alalla 25 vuotta ja ottanut käyttöön jo 185 000 kilometriä kuituverkkoa Pohjois-Euroopassa. Se hallinnoi Pohjois-Euroopan suurinta kuituverkkoa, jossa kulkee yli 50 prosenttia Pohjoismaihin tulevasta ja sieltä lähtevästä datasta.

Ota yhteyttä!

Tero Salmi, taloyhtiövastaava

Puhelin: 045 783 782 14

Sähköposti: tero.salmi@globalconnect.fi

fi