GlobalConnectilta merkittäviä lisäinvestointeja Lahteen ja Hollolaan - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

GlobalConnectilta merkittäviä lisäinvestointeja Lahteen ja Hollolaan

Pohjoismainen digitaalisen infrastruktuurin tarjoaja GlobalConnect investoi 500 miljoonaa euroa Suomeen. Lahden ja Hollolan laajakaistainfrastruktuuriin on jo tehty merkittäviä investointeja, ja uusien investointien myötä tavoitetaan lisää kotitalouksia.

Alueen taloyhtiövastaava Miro Lipsanen GlobalConnectilta (kuvassa) muistuttaa, että valokuitu on kannattava investointi. 

GlobalConnect tekee Suomen valokuituverkkoon isoja investointeja. Yritys käyttää maan digitaalisten yhteyksien parantamiseen yhteensä puoli miljardia euroa.

Lahden ja Hollolan laajakaistainfrastruktuurin kehittämiseen GlobalConnect on investoinut jo 20 miljoonaa euroa. Näiden investointien ansiosta yli 16 000 kotitaloutta on nopeamman ja luotettavamman verkkoyhteyden piirissä. GlobalConnect tulee käyttämään alueelle vielä 17 miljoonaa euroa, millä tavoitetaan yli 20 000 taloutta lisää.

Lue lisää valokuidun asennuksesta taloyhtiöön

Valokuidusta hyötyvät omakotitalot ja taloyhtiöt

Ensimmäiset valokuituyhteyksien käyttöönotot GlobalConnect teki Lahdessa syksyllä 2023.

– Meillä on Lahdessa jo satoja valokuituyhteyttä käyttäviä asiakkaita, kertoo GlobalConnectin viestintäpäällikkö Crista Känsälä.

– Lahti on meille tärkeä alue, ja merkittävä osa kokonaisinvestoinneistamme kohdistuukin juuri Lahteen ja lähialueille.

Rakentamispäätöksiä on tehty Lahteen jo parille kymmenelle alueelle. Hollolassakin rakentamispäätöksen saaneita alueita on neljä.

GlobalConnectin investoinneista hyötyvät valokuituverkkoon liittyvien omakotitalojen lisäksi taloyhtiöt. GlobalConnect tuo aidon valokuituyhteyden jokaiseen asuntoon asti. Vanhempien taloyhtiöiden kupariset sisäverkot vaihdetaan valokuituverkkoon liittymisen yhteydessä uuteen valokuituun, mikä takaa aidon valokuituyhteyden koko taloyhtiöön.

– Valokuidulla varmistat taloyhtiölle salamannopeat digipalvelut vuosikymmeniksi eteenpäin, sanoo alueen taloyhtiömyynnistä vastaava Miro Lipsanen.

– Tarpeet muuttuvat ja siksi onkin tärkeää, että taloyhtiöt pysyvät kehityksessä mukana. Tuskin monikaan olisi uskonut muutamia vuosia sitten, että autojakin ladataan seinästä!

Valokuidun keskeisiä etuja taloyhtiöille ovat asuntojen myyntiajan lyhentyminen ja kiinteistön arvonnousu. Asunnon ostajia kiinnostaa valokuitu, joka takaa luotettavan ja nopean yhteyden muun muassa etätyöskentelyyn.

Valokuitu yhdistetään pieneen, huomaamattomaan kuituvastaanottimeen asunnon sisällä.

Pohjoismaista osaamista tietoliikenteen turvaamiseksi

Suomessa kotitaloudet käyttävät edelleen paljon mobiiliverkkoa, ja vain noin puolet kansalaisista on kuituverkon piirissä. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Ruotsissa vastaava luku on 90 %.

– Valokuidun etuna on se, että kyseessä on täysin oma liittymä. Tällöin vaikkapa naapurin verkkokäyttäytyminen ei vaikuta omiin tietoliikenneyhteyksiin, Crista Känsälä kertoo.

Kuituverkko täydentää suomalaista mobiiliverkkoa ja lisää yhteyksien toimintavarmuutta. Känsälä huomauttaa, että on hyvä, että Suomessa ei olla jatkossa enää vain yhden yhteystavan varassa.

GlobalConnect on toiminut alalla 25 vuotta ja ottanut käyttöön jo 185 000 kilometriä kuituverkkoa Pohjois-Euroopassa. Se hallinnoi Pohjois-Euroopan suurinta kuituverkkoa, jossa kulkee yli 50 % Pohjoismaihin tulevasta ja sieltä lähtevästä datasta.

Rakentamispäätöksen saaneet alueet:

Lahti: Ali-Juhakkala, Anttilanmäki, Eskolanmäki, Joutjoentie, Kankola, Kartanonmaa-Sydänkangas, Kiikkula, Kiiskilänmäki, Kunnas, Kärpänen, Myllypohja, Patomäki, Penttilä, Petsamo-Männistönrinne, Pyhätön, Rekola, Riihelä, Tapanila, Venetsia

Hollola: Hedelmätarha, Soramäki-Työtjärvi, Tiilikangas, Vanhatalo

Ota yhteyttä!

Miro Lipsanen, taloyhtiövastaava

Puhelin: 0400 435 556

Sähköposti: miro.lipsanen@globalconnect.fi