GlobalConnect on ostanut KrsNetin infrastruktuurin ja toiminnan - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

GlobalConnect on ostanut KrsNetin infrastruktuurin ja toiminnan

KrsNet ja GlobalConnect allekirjoittivat 14.5.2024 sopimuksen KrsNetin infrastruktuurin ja toiminnan myynnistä. Yrityskaupan myötä GlobalConnect laajentaa valokuituverkkoaan Kristiinankaupungin alueella 330 kilometrillä ja lisää lähes 1000 uutta kotia suomalaisten asiakkaidensa joukkoon.

GlobalConnect takaa, että toiminta jatkuu entiseen tapaan Kristiinankaupungissa ja verkkoa ylläpidetään avoimen verkon periaatteen mukaisesti. KrsNetin henkilöstön tulevaisuus on turvattu ja molemmat työntekijät siirtyvät GlobalConnectin palvelukseen. Asiakkaita palvellaan molemmilla kotimaisilla kielillä.

KrsNetin verkon odotetaan siirtyvän GlobalConnectin omistukseen heinäkuussa.

– Olemme erittäin iloisia kaupasta ja odotamme innolla verkon kehittämistä tulevaisuudessa. Olen todella iloinen, että saamme toivottaa tervetulleeksi kaksi uutta kollegaa, jotka tulevat edistämään verkon jatkokehitystä Kristiinankaupungissa, joka on uusi keskuksemme länsirannikolla, sanoo GlobalConnectin toimitusjohtaja Helena Bergstrand.

GlobalConnectin tavoitteena on vahvistaa Suomen digitaalista perustaa ja investoida 500 miljoonaa euroa valokuidun rakentamiseen koko maassa. Yhtiö hyödyntää markkinoilla syvällistä tietämystä ja kokemustaan digitaalisen infrastruktuurin käyttöönotosta Pohjoismaissa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Mariam Rguibi, Head of Communications Finland
Puhelin: 044 26 45 683
Sähköposti: mariam.rguibi@globalconnect.fi


GlobalConnect on yksi Pohjois-Euroopan johtavista digitaalisen infrastruktuurin ja tietoliikenteen tarjoajista. Yhtiön kautta kulkee noin puolet kaikesta Pohjoismaiden dataliikenteestä. Konserni toimittaa kuitu kotiin -palveluja 800 000 kuluttajalle ja päästä päähän -yhteysratkaisuja 30 000 yritykselle sen 200 000 kilometriä ulottuvan kuituverkon kautta Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa ja Suomessa. GlobalConnect työllistää noin 2 000 henkilöä, ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 673,1 miljoonaa euroa.