Olemme avanneet verkkomme - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

GlobalConnect avaa valokuituverkkonsa mahdollistaakseen asiakkailleen vapauden valita

GlobalConnect on avannut verkkonsa Suomessa. Avoin valokuituverkko edistää kilpailua ja parantaa suomalaisten kuluttajien mahdollisuuksia valita itselleen parhaiten sopivan palveluntarjoajan. Valokuituverkon avoimuus on tärkeää kuluttajien näkökulmasta ja lisää kilpailua. GlobalConnect toimii jo avoimen verkon mallilla Ruotsissa ja Tanskassa, ja laajentaa operaattorivalikoimaansa nyt myös Suomessa.

Verkon avaaminen Suomessa on ollut GlobalConnectin pitkäaikainen tavoite. Sen toteutuminen mahdollistaa monipuolisempien palveluiden tarjoamisen yhtiön asiakkaille.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pystymme tarjoamaan suomalaisille asiakkaillemme vapauden valita palveluita, jotka sopivat parhaiten heidän tarpeisiinsa. Verkkomme avaaminen uusille operaattoreille mahdollistaa kuluttajille kilpailukykyisemmät hinnat ja monipuolisemman palveluvalikoiman, sanoo GlobalConnect oy:n toimitusjohtaja Helena Bergstrand.

Ensimmäisenä vaihtoehtoisena palveluntarjoajana yhtiön verkossa aloittaa ruotsalainen Bahnhof. GlobalConnect aloittaa avoimen verkon myymisen uusille asiakkailleen huhtikuun alussa valituilla alueilla. Jatkossa uudet asiakkaat voivat valita palveluntarjoajaksi GlobalConnectin lisäksi myös Bahnhofin.  

Bahnhof on vuonna 1994 Ruotsissa perustettu yritys, joka on jo vuosien ajan ollut yksi Pohjoismaiden suurimmista verkko-operaattoreista. Yritys palvelee satojatuhansia yksityis- ja yritysasiakkaita ympäri maailmaa ja tarjoaa nopeita, luotettavia sekä turvallisia yhteyksiä.

“Olemme innoissamme, että saamme olla ensimmäinen palveluntarjoaja GlobalConnectin verkossa ja tarjota suomalaisille huippunopean laajakaistan. Takaamme suomalaisille asiakkaillemme saman turvallisuuden ja yksityisyydensuojan, joka on tehnyt meistä tunnetun maailmanlaajuisesti”, sanoo Bahnhofin toimitusjohtaja Jon Karlung.

Lisää operaattoreita mukaan vuoden 2024 loppuun mennessä

GlobalConnectin tavoite on tarjota asiakkailleen lisää operaattorivaihtoehtoja vuoden 2024 loppuun mennessä.

”Toivotamme jatkossakin uudet palveluntarjoajat tervetulleeksi GlobalConnectin verkkoon. Verkkomme on avoin kaikille operaattoreille yhtäläisin ehdoin.  Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme laaja valikoima operaattorivaihtoehtoja tämän vuoden loppuun mennessä” sanoo Bergstrand.

Lisätietoa GlobalConnectista

GlobalConnect on yksi Pohjoismaiden johtavista digitaalisen infrastruktuurin ja tietoliikennepalvelujen tarjoajista.  Se hallinnoi Pohjois-Euroopan suurinta kuituverkkoa, jonka kautta kulkee yli 50 % Pohjoismaihin tulevasta ja sieltä lähtevästä datasta. GlobalConnect on toiminut alalla 25 vuotta ja ottanut käyttöön jo 200 000 kilometriä kuituverkkoa Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Saksassa ja Suomessa. GlobalConnect työllistää noin 2 000 ihmistä ja sen liikevaihto vuonna 2022 oli 673,1 miljoonaa euroa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Mariam Rguibi, Head of Communications Finland
Puhelin: 044 26 45 683
Sähköposti: mariam.rguibi@globalconnect.fi