GlobalConnectilta yli 10 miljoonan euron investoinnit Hämeenlinnaan - GlobalConnect Finland
YksityisilleYrityksille

GlobalConnectilta yli 10 miljoonan euron investoinnit Hämeenlinnaan

Pohjoismainen digitaalisen infrastruktuurin tarjoaja GlobalConnect investoi 500 miljoonaa euroa Suomeen. Hämeenlinnan laajakaistainfrastruktuuriin on jo tehty isoja investointeja, ja uusien investointien myötä tavoitetaan lisää kotitalouksia.

GlobalConnect tekee Suomen valokuituverkkoon isoja investointeja. Yritys käyttää maan digitaalisten yhteyksien parantamiseen yhteensä puoli miljardia euroa.

Hämeenlinnan laajakaistainfrastruktuurin kehittämiseen GlobalConnect on investoinut jo 10 miljoonaa euroa. GlobalConnect tulee käyttämään alueelle vielä 3 miljoonaa euroa. Näiden investointien ansiosta reippaasti yli 10 000 kotitaloutta on nopeamman ja luotettavamman verkkoyhteyden piirissä.

Valokuidusta hyötyvät omakotitalot ja taloyhtiöt

GlobalConnectin investoinneista hyötyvät valokuituverkkoon liittyvien omakotitalojen lisäksi taloyhtiöt. GlobalConnect tuo aidon valokuituyhteyden jokaiseen asuntoon asti. Vanhempien taloyhtiöiden kupariset sisäverkot vaihdetaan valokuituverkkoon liittymisen yhteydessä uuteen valokuituun, mikä takaa aidon valokuituyhteyden koko taloyhtiöön.

– Valokuituun perustuva verkkoratkaisu on kapasiteetiltaan ylivoimainen ja palvelee taloyhtiötä pitkälle tulevaisuuteen, sanoo taloyhtiömyynnistä vastaava Matti Kuokkanen.

Valokuidun keskeisiä etuja taloyhtiöille ovat asuntojen myyntiajan lyhentyminen ja kiinteistön arvonnousu. Asunnon ostajia kiinnostaa valokuitu, joka takaa luotettavan ja nopean yhteyden muun muassa etätyöskentelyyn.

Pohjoismaista osaamista tietoliikenteen turvaamiseksi

Suomessa kotitaloudet käyttävät edelleen paljon mobiiliverkkoa, ja vain noin puolet kansalaisista on kuituverkon piirissä. Tämä on huomattavasti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Ruotsissa vastaava luku on yli 90 %.

– Valokuidun etuna on se, että kyseessä on täysin oma liittymä. Tällöin vaikkapa naapurin verkkokäyttäytyminen ei vaikuta omiin tietoliikenneyhteyksiin, GlobalConnectin viestintäpäällikkö Crista Känsälä kertoo.

Kuituverkko täydentää suomalaista mobiiliverkkoa ja lisää yhteyksien toimintavarmuutta. Känsälä huomauttaa, että on hyvä, että Suomessa ei olla jatkossa enää vain yhden yhteystavan varassa.

GlobalConnect on toiminut alalla yli 25 vuotta ja ottanut käyttöön jo 200 000 kilometriä kuituverkkoa Pohjois-Euroopassa. Se hallinnoi Pohjois-Euroopan suurinta kuituverkkoa, jossa kulkee yli 50 % Pohjoismaihin tulevasta ja sieltä lähtevästä datasta.

Tutustu, miten valokuituyhteys asennetaan taloyhtiöön: https://globalconnect.fi/taloyhtiot/

Ota yhteyttä!

GlobalConnect, taloyhtiömyynti: taloyhtiomyynti@globalconnect.fi


fi